انواع خرما

خرما برهی

این خرما به دلیل اینکه هم تامین انژی زیادی دارد و هم میزان مواد معدنی و آهن آن بالا است از بهترین و مقوی ترین خرما ها به شمار می آید. این خرما ها زرد رنگ و متمایل به قهوه ای هستند. شکل بیضی دارند و بافت آن نرم و پوست آن ها ضخیم است. خرما برهی مزه کارامل و شکر قهوه ای را می دهند و طعم شیرینی دارد.

خرما خاصویی

خرما خاصویی از شیرین ترین خرما ها است که بسیار ریز گرد هستند. اندازه آن ها بین 1.5 تا 2 سانتی متر و وزن هر عدد آلویی 3 تا 5 گرم است. رنگ آن ها قرمز است و قابلیت نگهداری بسیار بالایی دارند. به این خرما خرمای آلویی هم گفته می شود.

خرما عسلی

خرما عسلی که به رطب زرد هم شناخته می شود رنگ قهوه ای روشن دارد و طعم آن مطبوع و خوش طعم است و در دهان به راحتی حل می شود. این خرما پوستی نازک دارد و هسته و پوسته به راحتی از گوشت خرما جدا می شوند.

خرما کلوته

این خرماهای درشت هستند و جز خرما های مرطوب محسوب می شود که شیره متعادلی دارد. اندازه این خرما بین 2 تا 4 سانتی متر متغیر است. بافت نرم و تردی دارد و خاصیت انژی زایی این خرما باعث شده که به عنوان یک میان وعده مغذی شناخته شود.

خرما ربی

این خرما ها گوشتی و ظاهری کشیده و بلند دارند. رنگ آن ها مشکی یا قهوه ای تیره است و شیره زیادی دارند. خرما ربی به دلیل نیمه خشک بودن شرایط نگهداری راحتی دارد و در دمای خنک نگهداری می شود.

خرمای هلیله

خرمای هلیله یکی از دیررس ترین انواع خرما ها است. رنگ زرد روشن خرمای هلیله و گرد بودن آن از مهمترین مشخصات ظاهری این خرمای خوشمزه است که این طعم و شکل زیبا سبب شده محبوبیت زیادی بین مشتریان داشته باشد.

خرمای زاهدی

خرمای زاهدی به عنوان خرمای خشک محسوب می شود. کالری خرمای زاهدی بسیار کم و قند موجود در خرمای زاهدی از نوع فروکتوز است که نه تنها باعث کاهش قند خون می شود بلکه برای کاهش وزن نیز موثر است. خرمای زاهدی برای نگهداری نیاز به یخچال ندارد.

خرمای شاهانی

این خرما ها کشیده و با نوک باریک هستند، شیرینی زیادی دارند و از ارزش غذایی بالایی برخوردار هستند. کلسترول بالایی ندارد و باعث تنظیم کلسترول مثبت خون می شود.

خرمای دگلت نور

یکی از بهترین انواع خرما است که محبوبیت بالایی دارد. این خرما علاوه بر طعم و مزه بی‌نظیر از نظر ظاهری نیز کیفیت بسیار بالایی دارد، و به رنگ طلایی است.

خرمای کبکاب

این خرما بیضی شکل است و جز خرما های نیمه خشک یا تر به شمار می رود. پوست آن به گوشت خرما چسبیده و شیرینی آن خیلی زیاد نیست. این محصول در دمای 15 تا 20 درجه سانتی گراد نگهداری می شود. این خرما ها منبع عظیمی از آهن و مواد معدنی مفید برای بدن هستند.

خرمای مضافتی

خرمای مضافتی دارای گوشت، شهد و طعم فوق العاده ای است و رنگ آن عموما به بنفش تیره و مشکی گرایش دارد. همه خرمای مضافتی در انبار نگهداری، باید با شرایط مناسب و استاندارد های روز، در دمایی که باعث پوسیدگی خرما نشود ذخیره شود.

خرمای پیارم

این خرما از بهترین و محبوب ترین خرما ها به شمار می رود و از نوع خرما های نیمه خشک است . خرمای پیارم سرشار از مواد قندی، پروتئینی و سایر مواد معدنی بوده و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. از مشخصه های اصلی خرمای پیارم پوست نازک و چروکیده، رطوبت کم و رنگ قهوه ای تیره پوسته است.